Kvalitní maso dříve nebýval problém. V dnešní době, kdy se produkuje jídlo s ohledem na cenu, začíná být problém sehnat kvalitní potraviny. Některé se tváří jako kvalitní, skutečnost je jiná. Kde kupovat kvalitní maso?
Jednoduchá odpověď u řezníka. Najděte si svůj obchůdek, kde prodávají skutečně pouze uzeniny a čerstvé maso. Nic víc, nic míň. Pouze tam máte záruku čerstvosti. Pokud vám jde o běžné věci jako kuřecí prsa nebo kotleta, není určitě problém a v každém městě najdete v okruhu kilometru několik kandidátů na váš nákup. Pokud chcete něco specifičtějšího jako maso na speciální steaky – rib-eye nebo jinak naporcované maso, musíte jít jinam. Nebo se poptat a dotázat se, zda je možné na zítra připravit vaši objednávku jinak…
Můžete kupovat maso i v supermarketech, ale cena je tam výrazně vyšší (Ostrava – kuřecí prsa – supermarket 199Kč – řeznictví 120Kč) a navíc čerstvost i původ je velmi nejistý. Možná jste zaznamenali díl seriálu Peklo na talíři, ve kterém jste se dozvěděli jakým hnusem ve skutečnosti právě to drahé maso z řetězců je. Podívejte se na Peklo na talíři.
Řezník nemusí být sázka na jistotu, ale určitě mu budu věřit více než řetězcovému prodeji. Čerstvost nemusí být tak drahá, jak se zdá…
Kde vy kupujete maso? Řezník nebo supermarkety?