Arašídové máslo je fenoménem ve fitness. Stává se oblíbenou odměnou za podaný výkon v posilovně. Udělejte si ho i doma.
Obsah
5 benefitů proč jíst arašídové máslo
Při rozumném množství je skvělým zdrojem vitamín, minerálů a živin. Čím dalším prospívá?
- Arašídové máslo je skvělým zdrojem mastných kyselin, které prospívají při snížení “špatného cholesterolu” LDL a zvýšení hladiny HDL “hodného cholesterolu” v krvi.
- Obsahuje vitaminy B včetně riboflavinu, niacinu, thiaminu, kyseliny pantothenové, vitaminu B-6, folátů a minerálů včetně mědi, manganu, draslíku, vápníku, železa, hořčíku, zinku a selenu.
- Je vynikajícím zdrojem bílkovin s řadou aminokyselin a také je to veganský přírodní zdroj bílkovin.
- Arašídy mají vysoký obsah přirozených antioxidantů, které chrání před virovými infekcemi a srdečními chorobami.
- Je dobrým zdrojem vitaminu E, který pomáhá chránit kůži před škodlivými volnými radikály kyslíku.
Kde koupit 100% arašídové máslo
Najdete jej ve fitness obchodech. Hledejte složení a máslo by mělo obsahovat opravdu jen arašídy.
Jak se vyrábí arašídové máslo ve velkém?
Recept na arašídové máslo
Je to neuvěřitelně jednoduché. Stačí jen arašídy… Nechcete žádný cukr ani sůl navíc, ne?
Suroviny
- 200 gramů nesolených pražených arašídů
Postup
- Vsypte do mixéru a 4-5 minut mixujte. Postupně se z arašídů bude uvolňovat olej.
- Délka záleží na požadované konzistenci – křupavé nebo hladké
Výhody arašídového másla
- 100% přírodní arašídové máslo
- neobsahuje sůl, cukr ani palmový olej
- obsahuje až 30% přírodních bílkovin
- obsahuje zdravé tuky
- má vysoký obsah vitamínů a minerálů
- obsahuje vlákninu
- skvělá chuť
- jemná konzistence
- použitelné přímo na kunzumaci nebo i na vaření a pečení
- vhodné i do diety
- ideální na snídani nebo svačinu